Truck1 AS logo
Om oss

Om oss

Snart 50 år i førersetet

Etablert 1971 og holder til i egne, moderne lokaler på Tomasjord i Tromsø. I 2022 etablerte vi også ny avdeling på Gardermoen. Salg og utleie av trucker, personlifter og annet løfte- og transportutstyr, delesalg og kursvirksomhet. Leverandør av Doosan, Logitrans og HELI.

Truck1 AS i Tromsø selger og leier ut truck og -utstyr i Nordland, Troms og Finnmark. Vi tilbyr rask levering av de mest populære merkene på markedet: Doosan, Logitrans, og ikke minst HELI – som vi også er importør av i hele Norge. Vi leverer nye og brukte batteri- og dieseltrucker, samt alt av deler og utstyr til både store og små kunder innenfor håndverk, industri, bygg og anlegg, varehandel, lager, logistikk og transport. Vi tilbyr også truckførerkurs for alle klasser inntil 10 tonn, i tillegg til C1 teleskoptruck og C2 rundsvingende teleskoptruck.

Vi tilbyr service og reparasjoner på alle truck-merker i samarbeid med KIS-gruppen – landets ledende aktør innenfor service og vedlikehold. Dette betyr at våre kunder kan få utført årlig kontroll, service og reparasjoner på trucker, rengjøringsmaskiner, lifter og annet utstyr med utgangspunkt i serviceavdelinger i Ålesund, Molde, Kristiansund, Trondheim, Mosjøen, Mo i Rana, Fauske og Tromsø.

Historikk

I 1971, omtrent samtidig med at den norske regjeringen etablerte Statoil, skjedde det en parallell , men langt mer beskjeden bedriftsetablering i Verftsgata i Tromsø. Ekteparet Bjørnar og Sigrid Jenssen hadde lenge syslet med en forretningsidé som gikk ut på å kombinere montasje av heis med salg og service av truck, og utpå vårparten ble Heis- og Truckservice etablert. Praktikeren Bjørnar var heismontør av yrke, og sammen med sin administrativt anlagte Sigrid la de i løpet av kort tid selve grunnlaget for bedriftens snart 50 år lange fartstid.

Selskapets første servicebil: Ford Taunus 17 M

Etter hvert som bedriften vokste ble det behov for mer plass, og rundt 10 år etter etableringen flyttet Heis- og Truckservice til fastlandssiden og Tomasjordnes. Ekspansjonen fortsatte utover 80-tallet og bedriften førte opp eget bygg på Tomasjord i 1985. På 80-tallet startet også Bjørnar og Sigrid sin sønn Øystein sin karriere i familiebedriften, og bidro senere til at også salg og reparasjon av bil og lastebil ble en del av virksomheten.

Sparsomt med bebyggelse og trafikk på Tomasjord før tunnelen kom.

Jevn drift og evnen til å tilpasse seg varierende økonomiske konjunkturer gjorde sitt til at bedriften kom seg trygt gjennom de økonomiske krisetidene på slutten av 80-tallet. I 1990 kom også Monica Einseth Jenssen inn i bedriften. Utover i 90-tallet solgte bedriften både lastebil og truck av merket Nissan – og etter hvert også lastebiler fra Renault. Da Øystein Jenssen overtok roret etter sine foreldre i 2005, ble det også naturlig å endre bedriftens navn til Bil- og Truckservice AS.

Både Sigrid og Bjørnar bidro aktivt i selskapet langt ut på 2000-tallet, men i 2014 ble ringen sluttet ved at den administrativt anlagte Monica overtok som bedriftens daglige leder, mens praktikeren Øystein styrer salg og drift. Lederduoen har også tre sønner som alle er involvert i bedriften.

I 2019 satses det for alvor i det nasjonale markedet for gaffeltruck og -utstyr, og bedriften har tatt en rekke strategiske grep for å forberede dette. Ett av disse var endring av bedriftens navn til Truck1 AS.